pijl

Coaching

 

Ken jezelf!
Een persoonlijke begeleiding op basis van een gelijkwaardige één-op-één-relatie, wordt vaak als ondersteunend en prettig ervaren. Mensen ervaren vaak de behoefte aan een goede coaching bij het overlijden van een geliefde, bij echtscheiding, verlies van hun baan en nog tal van andere oorzaken.

Persoonlijke coaching is er op gericht om mensen met verdriet, problemen of conflicten te begeleiden naar meer positieve zin in het leven.

Mijn persoonlijke ondersteuning gedurende bijvoorbeeld het echtscheidingsproces bij een advocaat of mediator, biedt steun en vermindert het gevoel dat men er alleen voor staat.

Het is prettig om via de zijlijn gecoacht te worden om krachtiger naar voren te komen. Wanneer er nog onzekerheden/twijfels bestaan over het wel of niet scheiden, kan ik u in deze fase ook persoonlijk ondersteunen bij alle vraagstukken. Daarbij kan één gesprek al verhelderend werken en antwoord verschaffen op diverse vragen.

 

Passie
Het is mijn passie om mensen weer te laten bloeien. Ik werk vanuit mijn hart met een warme belangstelling voor mensen.
Mensen omschrijven mij als betrokken, betrouwbaar en ook rationeel op momenten dat het nodig is.

 

Coaching of mediation
Als men zich alleen voelt staan in verdriet, met een probleem of een conflict, is het heel fijn om iemand te hebben die luistert en hierin begeleiding biedt. Mensen voelen zich daardoor prettiger en vinden de kracht in zichzelf om het verdriet een plekje te geven of om stappen te ondernemen, waardoor men beter kan omgaan met het probleem of conflict.

Het verschil tussen coaching en mediation is dat er bij mediation met andere mensen actief wordt gezocht naar oplossingen.

De mediator begeleidt in het op gang brengen van communicatie tussen de partijen. Dit is wel degelijk anders, omdat de partijen hierin centraal staan en zij moeten bereidheid hebben om het probleem of conflict op te lossen.

Bij coaching staat men als persoon centraal en wordt men gesteund in het omgaan met verdriet, probleem of conflict.

 

Onderzoeken
Uit meerdere onderzoeken naar effecten van coaching, is gebleken dat coaching een positief effect heeft op prestaties en vaardigheden, welzijn, omgaan met voortdurende stressoren, zoals werkloosheid, echtscheiding, werkhouding en zelfregulatie.

Positieve effecten van coaching:

  1. Afname van psychische klachten zoals burn-out en stress.
  2. Toename van positieve gevoelens zoals tevredenheid met werk.
  3. Verbetering in vaardigheden en effectiviteit.

 

Toepassen van coaching:
Bij persoonlijke vragen over de geschiktheid van coaching in de persoonlijke sfeer, kunt u contact opnemen met Lieveld Mediation van maandag tot en met vrijdag van 08:00 uur tot 12:00 uur.

Of door middel van het contactformulier. Binnen 24 uur wordt er contact met u opgenomen.

Wenst u een andere dag/tijdstip om gebeld te worden, kan dat aangegeven worden in de berichtgeving.